Om de verbinding tussen de inwoners van Sittard-Geleen en het culturele veld te vergroten, organiseert museum Het Nieuwe Domein MuseumLab 2023. Een interactief project bestaande uit drie workshops in de richting Hedendaagse Kunst, Erfgoed en Conservatie. De workshops zijn ingericht voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en verwelkomen ook (groot)ouders.

Zo is er het CreatiefLab, waarin er samen met museumdocente Nicole gewerkt wordt aan een eigen kunstwerk, met als Kinderboekenweek thema ‘Bij mij thuis’. Of men kan een kijken nemen in het ErfgoedLab waar voorwerpen uit onze eigen collectie worden geregistreerd door Vivian en Jessica, onze collectiespecialisten. Van de gemaakte kunstwerken in het CreatiefLab, kunnen deelnemers zelf een officiële registratie maken in het ErfgoedLab. Er is ook nog een ArcheoLab: hier werken vrijwilligers van de Werkgroep Archeologie Sittard op zaal en vertellen ze graag verhalen over hun vondsten. Alle kunstwerken die worden gemaakt in het CreatiefLab worden tijdens de Kinderboekenweek – van 4 tot 14 oktober-  gepresenteerd in een echte tentoonstelling, in de bibliotheek!

De MuseumLabs vinden plaats tussen 9 augustus en 14 oktober. Wanneer precies? Kijk op de website van Het Nieuwe Domein voor alle data en tijden. Entree is gratis!
Bron en foto: Het Nieuwe Domein