Harmonieën gaan samen voor muziekonderwijs

De drie harmonieën in Grevenbicht en Obbicht gaan onder de naam Musaca nauwer samenwerken op het gebied van muziekonderwijs.

Niet alleen omdat samen muziek maken ontzettend leuk is en de drie verenigingen – Koninklijke Harmonie Aurora en Harmonie St. Cecilia uit Grevenbicht en Harmonie Concordia uit Obbicht – het belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek, maar ook om ervoor te zorgen dat beide dorpen nog lang kunnen blijven genieten van drie bloeiende harmonieën.

 

Vier jaar geleden gingen de drie muziekverenigingen voor het eerst aan de slag met een gezamenlijk, muzikaal initiatief: ‘Muziekcollectief De Kingbeek’, om zo kinderen enthousiast te maken voor muziek en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs op de basisschool.

De muziekopleidingen van de drie harmonieën vonden echter nog gescheiden plaats.

Nu is volgens de drie verenigingen de tijd gekomen voor de volgende stap in de muzikale samenwerking.

De besturen hebben daarom afspraken gemaakt over een intensiever partnerschap waarin één gemeenschappelijke muziekopleiding wordt gestart én de werving van nieuwe jeugdleden gezamenlijk zal worden opgepakt.

Daarnaast zal de goed verlopen samenwerking met basisschool De Kingbeek worden vervolgd door het ondersteunen van muziek projecten onder schooltijd.

Het nieuwe samenwerkingsverband, zal onder de naam MUSACA (MUziek SAmen Concordia Cecilia Aurora) deze rol op zich gaan nemen.