Vandalen slaan opnieuw toe in parkeergarage: vijf auto’s vernield

Vandalen hebben opnieuw toegeslagen in de ondergrondse Odaparking in Sittard. Bij vijf auto’s zijn dinsdagochtend vernielingen aangericht, wat het totaal in acht dagen op 17 beschadigde auto’s brengt.

“Onbekenden hebben zich in de vroege ochtend toegang verschaft in de parkeergarage door vernielingen aan te brengen bij de ingang”, zegt een politiewoordvoerder. Het gaat om de entree op de Schootsvelden. “Ramen zijn kapotgeslagen en deuren zijn ingetrapt.”

Opmerkelijk is volgens de politie dat bij de vernielingen van de twaalf auto’s op 4 april diefstal de intentie is geweest. “Dat was dit keer niet het geval. Er zijn geen spullen uit de auto’s gehaald. Het gaat hier puur om vernieling.”

Drie dagen na de eerste wandaden kreeg de politie opnieuw een melding van een verdachte situatie in de garage. “Bezoekers van de parkeergarage zouden een jongen hebben zien ‘rommelen’ aan een aantal auto’s.”

Desalniettemin is nog steeds niemand aangehouden. De politie heeft een forensisch onderzoek ingesteld om de dader op het spoor te komen. Bovendien heeft de hulpdienst de beelden van de beveiligingscamera’s gekregen en zal er intensiever gesurveilleerd worden in en rondom de parkeergelegenheid.